daenfrdeitptruessv
Monday, 03 July 2017 10:05

Rejseberetning fra cykelland nr 1 Holland

Jeg har været i Holland mange gange i årenes løb ...

Bl.a. helt tilbage omkring lige før 1990, da jeg som DSB-ansat i S-togsdivionen var på studietur for at studere cykelparkering og cyklelcentre ved hollandske stationer.

Det var en meget inspirerende tur, som bl.a. førte til at vi i DSB S-tog etablerede de to første cykelcentre i Danmark på henholdsvis Københavns Hovedbanegård og Østerport Station, begge med plads til omkring 1000 cykler. Vi indførte samtidig det dengang første 2-etages cykelstativ i nyere tid efter hollandsk forbillede, men med væsentlige forbedringer ift. det vi så i Holland dengang.

Endnu tidligere var jeg i slut halvfjerdserne som trafik- og byplanstuderende på DTU i Holland på et fantastisk 3-ugers kursus hvor vi 10-12 studrende og vores lærer Jens Kofod boede på en stor husbåd og sejlede mellem nogle af de største byer i Holland og havde "tegnestue" på husbåden efterhånden som vi kom rundt i landet. I en lille gruppe lavede vi en diasserie om besætning af huse, som var et helt nyt fænomen i Holland og slet ikke på det tidspunkt i Danmark endnu. Vi fik lavet en fantastisk diasserie (som jeg desværre ikke har gemt) ikke mindst takket være nogle meget åbne, ærlige og gæstfrie holllandske husbesættere (vi var også i Haag og undersøge, hvordan det nye fænomen blev opfattet af og håndteret af magthaverne), som vi gjorde færdig i løbet af nogle måneder og da vi skulle til at vise den frem, var der sket det pudsige, at de første huse blev besat i København, så vi tog rundt bl.a. på Nørrebro og viste vores diasserie for mange unge, herunder besættere.

Efterfølgende har jeg været i Holland mange gange, og hver gang beundret hollændernes dygtighed, som jo har været markant i mange århundreder ikke bare i Holland men mange steder i verden - det var f.eks. hollænderne der etablerede og lagde grundplanen for byen New York, der først hed Nwe Amsterdam.

Denne gang var jeg i Holland for at deltage i Velo City 2017, som blev holdt i Nijmegen, Arnhem og Amsterdam.

Især Nijmegen var jeg meget imponeret af også det lille hotal med 5 værelser jeg boede på kun et par stenkast fra Domkirken og ud til et lille torv, der var helt fantstisk fordi det var praktisk taget bilfrit. Ikke at man ikke kunne køre dertil, men der var ikke parkeringspladser. Den mest fantstiske oplevelse fik jeg en tidlig morgen, da jeg sad på torvet og studerede hvordan mindst 100 forældre kom med deres børn til den lille skole/børnehave der lå ved pladsen. Ikke en eneste familie kom i bil. Alle kom på cykler, de fleste med børnene på alle mulige former for almindelige cykler med ekstra sadler foran og sæder bagpå og med forskellige former for ladcykler. En anden dejlig oplevelse fra Nijmegen var en tur jeg cyklede rundt i byen lige omkring solopgang og dermed oplevede gader og pladser næsten mennesketomme - kun ganske få cyklister der drønede gennem byen som små ildfluer i morgenskumringen. Der er også fotos fra det fantastiske fænomen med cykelfærger og cykelmotorveje til og fra færgerne bag banegården Amsterdam Central.

Selvom jeg ikke er en mand af få ord, så har jeg valgt i øvrigt at lade billederne tale for sig selv. Jeg har udvalgt nogle af de mest inspirerende fotos om cyklister, cykler og cykelinfrastruktur og lagt dem i et lille fotogalleri.

I er velkomne til at bruge bilederne, hvis I vil være venlige at oplyse fotografens navn.

I er selvfølgelig også velkomne til at spørge, hvir I har spørgsmål til nogle af billederne.

God kiggelyst!

Read 989 times
More in this category: « Så fik jeg endelig min Brompton!